Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 5. 2008

Candát ala Plattensee

4 filé z candáta, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky.

Plátky candáta opláchneme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 10 minut stát a pak osušíme. Olej smícháme se sladkou a pálivou paprikou. Porce ryby potřeme vzniklou směsí a položíme na horký rošt. Po každé straně grilujeme 5 minut, mezitím potíráme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Candát na grilu může být fajn

Renča, 30. 10. 2013 12:57

Candáta jsem ještě grilovat nezkoušela, ale může to být fajn. Poslední experiment, který jsem vyzkoušela, byl platýz na grilu podle tohohle receptu: http://www.grilykrby.cz/ryby-na-grilu/platyz-na-grilu/ a můžu fakt doporučit. Vůbec jsem si s touhle divně placatou rybou nevěděla rady, vždycky jsem ji chtěla vyzkoušet, a gril byl pro mě ideální varianta.