Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 7. 2006

Grilované krevety

Krevety (menší jsou lepší), slanina, česnek, máslo, sůl.

Postup: Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned. Máčíme v česnekovém másle.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář