1. 9. 2006
Tahák úspěšného grilování masa, drůbeže a ryb
POKRM | HMOTNOST (tloušťka) | ŽÁR | DOBA GRILOVÁNÍ |
Hovězí maso | |||
Biftek | 2,5cm | velký | krvavý: 5 minut |
střední: 8 minut | |||
propeč.: 13 minut | |||
Karbanátky | 1,8 cm | velký | 6 - 8 minut |
Špíz | 2,5 cm | velký | 6 -8 minut |
Pečeně | 1,5 kg | rožeň | 2 - 3 hodiny |
Jehněčí maso | |||
Steaky z kýty | 1,8 cm | střední | 10 - 15 minut |
Kotlety | 2,5 cm | střední | 10 - 15 minut |
Špízy | 2,5 cm | střední | 10 - 15 minut |
Vepřové maso | |||
Kotlety | 2,5 cm | střední | 15 - 18 minut |
Špízy | 2,5 cm | střední | 12 - 15 minut |
Žebírka | střední | 6 - 15 minut | |
Párky | silné | střední | 8 - 10 minut |
Pečeně | 1,5 kg | rožeň | 120 - 180 minut |
Kuře | |||
Celé | 1,5 kg | rožeň | 60 - 90 minut |
Čtvrtky | střední | 30 - 35 minut | |
Prsíčka bez kostí | střední | 10 - 15 minut | |
Stehna | střední | 25 - 30 minut | |
Špízy | střední | 6 - 10 minut | |
Kachna | |||
Celá | 2,5 kg | rožeň | 75 - 100 minut |
Půlka | střední | 35 - 45 minut | |
Prsa bez kostí | střední | 15 - 20 minut | |
Ryba | |||
Velká - celá | 2,5 - 4,5 kg | mírný/střední | 10 minut na každých 2,5 cm tloušťky |
Malá - celá | 0,5 - 1 kg | velký/střední | 12 - 20 minut |
Řízky či filety | 2,5 cm | střední | 6 - 10 minut |
Špízy | 2,5 cm | střední | 5 - 8 minut |
Velké krevety neloupané | střední | 6 - 8 minut | |
Velké krevety vyloupané | střední | 4 - 6 minut |