Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 9. 2006

Tahák úspěšného grilování masa, drůbeže a ryb

POKRMHMOTNOST (tloušťka)ŽÁRDOBA GRILOVÁNÍ
Hovězí maso   
Biftek2,5cmvelkýkrvavý: 5 minut
   střední: 8 minut
   propeč.: 13 minut
Karbanátky1,8 cm velký6 - 8 minut
Špíz2,5 cm velký6 -8 minut
Pečeně1,5 kgrožeň2 - 3 hodiny
Jehněčí maso   
Steaky z kýty1,8 cm střední10 - 15 minut
Kotlety2,5 cm střední10 - 15 minut
Špízy 2,5 cm střední10 - 15 minut
Vepřové maso   
Kotlety2,5 cm střední15 - 18 minut
Špízy 2,5 cm střední12 - 15 minut
Žebírka střední6 - 15 minut
Párkysilnéstřední8 - 10 minut
Pečeně1,5 kgrožeň120 - 180 minut
Kuře   
Celé1,5 kgrožeň60 - 90 minut
Čtvrtky střední30 - 35 minut
Prsíčka bez kostí střední10 - 15 minut
Stehna střední25 - 30 minut
Špízy  střední6 - 10 minut
Kachna   
Celá2,5 kgrožeň75 - 100 minut
Půlka střední35 - 45 minut
Prsa bez kostí střední15 - 20 minut
Ryba   
Velká - celá2,5 - 4,5 kgmírný/střední10 minut na každých 2,5 cm tloušťky
Malá - celá0,5 - 1 kgvelký/střední12 - 20 minut
Řízky či filety2,5 cm střední6 - 10 minut
Špízy 2,5 cm střední5 - 8 minut
Velké krevety neloupané střední6 - 8 minut
Velké krevety vyloupané střední4 - 6 minut